Werken vanuit je passie zorgt ervoor dat je in je kracht werkt en dat dingen vanzelf lijken te gebeuren, dit is dan ook precies zoals ik ben begonnen als gedragsbegeleider voor honden.

Mijn eerste hond was een Jack Russell die door haar gedragsproblemen niet bij haar eerste baasje kon blijven. Zij is de reden dat ik geïnteresseerd ben geraakt in het oplossen van ongewenst gedrag van een hond. Hoe ontstaat het, hoe voorkom je het en vooral hoe los je het op. Wat mij in mijn zoektocht opviel, is dat er zoveel verschil is in aanpak bij de diverse hondenscholen en gedragstherapeuten.

Om mijn kennis verder te verdiepen heb ik contact gezocht met een gedragstherapeut gespecialiseerd in honden met ernstige gedragsproblemen. Gedurende een periode hebben we zeer intensief samengewerkt in het rehabilitatieproces van honden. Vaak honden die op het punt stonden geëuthanaseerd te worden. Een leerzame ervaring die daarnaast veel voldoening schonk.

Inmiddels heb ik zelf een kleine roedel van vijf honden Charlie (Shiba inu), Kane (Shiba inu), Gina (Engelse Bulldog), Flo (Akita Inu) en George (grote Poedel) en nog dagelijks bestudeer ik het gedrag van hen. Ik vind het geweldig om te merken hoe mijn eigen gedrag verandert wanneer ik samen met mijn honden ben en hoe mijn honden op mijn energie reageren.

In mijn oorspronkelijk beroep coachte ik mensen die kampten met verschillende problematiek. Ik hielp hen om het leven in de hand te krijgen en te houden.
De kennis die ik opgedaan heb in dit vakgebied is een enorme aanwinst in mijn werk als gedragsbegeleider voor honden. Het oplossen van een gedragsprobleem van de hond is slechts één aspect van het werk, het begeleiden, coachen en trainen van het baasje het andere.

Bij veel hondenscholen en gedragstherapeuten gebeurt het regelmatig dat honden terugvallen in het oude gedrag dat eerder voor problemen zorgde. Door de juiste aanpak voor zowel de hond als het baasje te kiezen, streef ik naar een blijvend balans van uw hond. 

Mijn werkwijze is gebaseerd op het vormen van een team tussen mens en hond. U als baasje begeleidt uw hond in het maken van de juiste keuzes en stimuleert hiermee het gewenst gedrag op een juiste manier.

Ik leid uw hond en u langs het juiste pad!

Dog’s Leader!

Patrick Klinkenberg