Na een studie die mij in persoonlijke ontwikkeling veel heeft gebracht heb ik mijn diploma behaald en mag ik mij therapeut noemen op het gebied van mindfulness based congntive therapy. Een studie gericht op het gedragsverandering van mensen die onder andere ondersteunend werkt bij de training van honden!

Het is fantastisch te merken hoe honden reageren op je energie en de spanning die je meedraagt door de alledaagse sleur. Het is dan ook fijn dat je in een concrete en duidelijke aanpak ervoor kan zorgen dat mensen leren om in het hier en nu te zijn net zoals onze honden en andere dieren zijn. Dit vermindert spanning en helpt de communicatie tussen hond en baas te verbeteren. De resultaten zijn dan ook zeer bijzonder zowel voor hond als baas.

In de toekomst wil ik deze kennis naast de reguliere gedragsbegeleiding ook gaan toepassen in workshops waarin jij als hond eigenaar de handvatten krijgt op het gebied van Mindfulness. Je leert je nog beter begrijpen en je vormt makkelijker een team samen. Daarnaast helpt het bij het herstellen van vertrouwen na vervelende ervaringen die u samen met of door je hond hebt meegemaakt zoals bijtincidenten e.d.. 

Kortom een hele mooie aanvulling op onze dienstverlening waarvan je zeker in de toekomst meer zullen terugzien!