Waarom een Chipmaand?

 

Elk jaar organiseert het LICG in juni de Chipmaand. Voor de maand juni is bewust gekozen omdat deze maand voorafgaat aan de vakantieperiode, en juist in deze periode blijken de meeste eigenaren hun huisdier als vermist op te geven. 

Het LICG adviseert huisdiereigenaren dan ook om nog voor de zomervakantie hun huisdier te laten chippen en registreren, of bij een al geregistreerd dier te controleren of de registratie nog actueel is. Want ook als een huisdier wel geregistreerd is, wordt er vaak niet aan gedacht om aan de databank een telefoonnummer- of adreswijziging door te geven. Dat is heel jammer, want bij het vermist raken van een dier heeft de vinder niets aan een chipnummer zonder de daaraan gekoppelde juiste gegevens van de eigenaar.

Op www.chipnummer.nl kunt u controleren of het chipnummer van uw huisdier en de bijbehorende registratie nog kloppen.

Chipacties
Vele dierenartspraktijken, dierenspeciaalzaken, dierenpensions en dierenasielen doen elk jaar weer mee met de Chipmaand, bijvoorbeeld door het organiseren van allerlei acties in juni. Onderstaand kunt u per provincie bekijken waar bij u in de buurt speciale chipacties gehouden worden.

» Drenthe
» Flevoland
» Friesland
» Gelderland
» Groningen
» Limburg
» Noord-Brabant
» Noord-Holland
» Overijssel
» Utrecht
» Zeeland
» Zuid-Holland