Gedrag komt veelal voort uit hoe we ons voelen, is onze weerstand goed en voelen we ons fit en in balans, dan zijn we veelal ook evenwichtig in ons gedrag. Voor dieren geldt dit natuurlijk ook, daarom is het belangrijk om uw dier volledig in balans te krijgen en te houden. Met middelen rechtstreeks uit de natuur worden hier fantastische resultaten geboekt die ondersteunend werken aan het vinden van het juiste balans.

De wetenschap is vooruitstrevend en biedt steeds meer behandelingen voor de ziekten en symptomen van de dag van vandaag.  Wanneer ons dier ziek is gaan wij naar een dierenarts die een diagnose stelt en vervolgens zijn behandeling hierop afstemt. Voor veel klachten en ziekten bestaat een behandelprotocol en wordt behandeling met succes ingezet en verdwijnen de symptomen. Bij het vaststellen van een aandoening wordt er veelal gebruik gemaakt van de door de wetenschap vastgestelde bandbreedten oftewel normwaarden, dit zegt echter niets over hoe een mens of dier zich hierbij voelt.

In het streven naar balans ben ik steeds op zoek naar behandelingen die gericht zijn op het totaalbeeld van het dier. Het denken in heelheid in plaats van het enkel het verhelpen van de symptomen. Ik ben dan ook van mening dat wetenschap en alternatieve therapieën meer met elkaar verbonden moeten worden. Het een moet het ander zeker niet uitsluiten maar kan elkaar wel versterken.

Stress en overprikkeling, bezorgdheid en andere emotionele factoren tasten het natuurlijk evenwicht van het immuunsysteem aan en zorgen er zo voor dat we sneller ziek worden. Bij dieren werkt dit niet anders. Alternatieve dierengeneeskunde richt zich op het totaalbeeld van het dier en gaat op zoek naar een disbalans. Wanneer dit is vastgesteld wordt er een middel ingezet dat rechtstreeks afkomstig is uit de natuur om het evenwicht te herstellen en zo het immuunsysteem terug in balans te brengen.

Veel patiënten komen op consult voor hun dier dat terugkerende klachten heeft of klachten die vanuit de reguliere geneeskunde niet volledig verholpen worden. Daarnaast wordt alternatieve dierengeneeskunde veelvuldig ingezet bij disbalans in de gemoedstoestand.

Heeft uw dier aanhoudende klachten en bent u hier reeds voor bij de dierenarts geweest dan alternatieve dierengeneeskunde ondersteuning bieden. Bij Dog’s Leader kunt u terecht met uw dier voor klassieke homeopathie voor dieren en Bach bloesem therapie voor dieren. 

Wanneer u meer wilt weten neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.