Investeer in uzelf!

In mijn loopbaan heb ik veel mensen mogen helpen bij het inslaan van een nieuwe weg op verschillende gebieden. Of het nu gaat over loopbaan persoonlijke groei en ontwikkeling of om het balans in jezelf te vinden. Tijdens het trainen en rehabiliteren van honden kom je al snel tot de mens, de hond spiegelt immers onze gemoedstoestand. 

Het trainen en rehabiliteren van honden is dan ook een intensieve samenwerking tussen de hond en mij  maar zeker ook tussen de eigenaar en mij. Er ontstaat een samenwerking in de vorm van een triple helix. Naast de hond die begeleiding vraagt is de hond tevens "het instrument" om tot de kern van de eigenaar te komen.

Ik hoor mensen dikwijls refereren naar momenten in het verleden die nu nog voor overlast zorgen of momenten die in de toekomst moeten of kunnen gebeuren. Het is voor hen moeilijk om in het hier en nu te zijn, veelal kunnen mensen de gedachten niet stilzetten en vinden geen rust in het
hoofd. Het woord “moeten” overheerst de dag en dan MOETEN we ook nog ontspannen en genieten van dingen die leuk zijn zoals bijvoorbeeld een wandeling met de hond.

Tijdens de gedragstherapie van honden spreek ik regelmatig mensen die (negatieve) ervaringen maar moeilijk kunnen loslaten. Ze vinden het na een incident moeilijk om het vertrouwen terug te vinden in hun hond en zichzelf. Veelal blijft men hier hangen in het verleden waardoor het gedrag van de hond ook weer wordt teruggenomen naar het moment in verleden waar het “mis” ging en wordt het gedrag bevestigd.

Op dit onderwerp ben ik op zoek gegaan naar geschikte methoden om de mensen hierbij te helpen. Ik heb diverse opleidingen gevolgd om enerzijds de honden nog beter te kunnen helpen, want zeg nu zelf, een ontspannen baasje is gezelliger om je heen te hebben dan een baasje waarmee het maar lastig is contact te krijgen. Daarnaast om de mensen intensiever te kunnen coachen om de meest optimale versie van jezelf te zijn. 

We lezen en horen veel over het moeten loslaten van van zaken maar hoe doe je dat nu eigenlijk? Hoe zet je nu daadwerkelijk je stroom aan gedachten stil? Is loslaten wel zo makkelijk, wenselijk en voelt het niet eng om het gevoel van controle los te laten?
Er zijn gedragstherapieën die zich richten om meer in het hier en nu te zijn, die je helpen bij het loslaten van zaken die niet ondersteunend zijn en die je helpen om meer rust in je hoofd te ervaren. 

Binnen de persoonlijke coaching tak van Dog’s Leader maken we onderscheid tussen 3 verschillende stromingen die u kunt volgen om meer rust te ervaren, spanningen los te leren laten en het optimale uit uw leven te halen. 

Mindfulness

Mindfulness is een wetenschappelijk bewezen methode die ons helpt om bewust aanwezig te zijn in het hier en nu. Mild te zijn voor onszelf en om niet te snel te (ver)oordelen. Bij Mindfulness leer je om bewust te zijn van je gedachten en om je automatische piloot stil te zetten. Dit helpt je om meer te mogen genieten, laat stressgevoel verminderen en verdwijnen. Het toepassen van mindfulness verbetert het kwaliteitsgevoel in je leven. Daarnaast is het voor de omgang met je huisdier erg ondersteunend.

Lees meer...

Acceptance and Commitment Therapie (ACT)


ACT is een wetenschappelijk bewezen therapievorm welke middels individuele coaching wordt toegepast. ACT heeft raakvlakken met mindfulness maar gaat een stap verder om anders met negatieve gevoelens en gedachten om te gaan. Het leert je om dichter bij je waarden te komen en dus dichter bij jezelf. Het geeft je meer inzicht in waar je energie van krijgt en helpt je hierna te handelen. Het is een mooie methode om je te helpen een optimale versie van jezelf te zijn.

Lees meer...

Emotiemanagement


Bij emotiemanagement wordt er in verschillende vormen gewerkt aan het beheersen van emoties, dit kan individueel maar ook in kleine groepen. Emoties hebben een sterke uitwerking op hoe we handelen en hoe we in ons leven staan. Of het nu gaat om boosheid, angst, verdriet of afgeleiden hiervan, bij emotiemanagement leer je om de emoties te kanaliseren.
Bij emotiemanagement maken we gebruik van het mogen loslaten van negativiteit en het vasthouden oftewel “ankeren” van positiviteit.  Hiervoor worden verschillende methoden en technieken gebruikt welke worden worden afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Lees meer...