Bij emotiemanagement wordt er in verschillende vormen gewerkt aan het beheersen van emoties, dit kan individueel maar ook in kleine groepen. Emoties hebben een sterke uitwerking op hoe we handelen en hoe we in ons leven staan. Of het nu gaat om boosheid, angst, verdriet of afgeleiden hiervan, bij emotiemanagement leer je om de emoties te kanaliseren.
Bij emotiemanagement maken we gebruik van het mogen loslaten van negativiteit en het vasthouden oftewel “ankeren” van positiviteit.  Hiervoor worden verschillende methoden en technieken gebruikt welke worden worden afgestemd op uw persoonlijke situatie.


Een belangrijk onderdeel vormt de alternatieve methodiek Emotional Freedom Techniques (EFT). Een praktische methode die je helpt emoties te leren beheersen en zaken te leren loslaten. Binnen EFT maakt men gebruik van een aantal punten die ook gebruikt worden bij accupunctuur. Er worden echter geen naalden gebruikt maar een klopmethode die u vervolgens zelf kunt toepassen op momenten waarop u het nodig heeft ongeacht waar u bent. In de topsport wordt deze methode regelmatig toegepast voor het spelen van een wedstrijd of het neerzetten van een topprestatie. 

Deze consulten duren 1 uur en vinden plaats op onze locatie Eiland 2 in stevensweert en kunnen op afspraak worden ingepland.