Mindfulness is een wetenschappelijk bewezen methode die ons helpt om bewust aanwezig te zijn in het hier en nu. Mild te zijn voor onszelf en om niet te snel te (ver)oordelen. Bij Mindfulness leer je om bewust te zijn van je gedachten en om je automatische piloot stil te zetten. Dit helpt je om meer te mogen genieten, laat stressgevoel verminderen en verdwijnen. Het toepassen van mindfulness verbetert het kwaliteitsgevoel in je leven. Daarnaast is het voor de omgang met je huisdier erg ondersteunend.

Dieren zijn altijd mindfull en fungeren zelfs als spiegel naar ons wanneer wij op de automatische piloot handelen . Tijdens de cursus mindfulness bij Dog’s Leader is het niet noodzakelijk om een eigen huisdier te hebben. Mindfulness volg je voor jezelf en verrijkt je leven.
Je leert bewuster aanwezig te zijn in het huidig moment, de stortvloed aan automatische gedachten en handelen te doorbreken. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van meditatie oefeningen, daarnaast gebruiken we bij Dog's Leader de handreikingen die we krijgen van de dieren.
Stap voor stap gaat u aan de slag in een kleine groep om mindful te leren zijn.

De cursus bestaat u 8 bijeenkomsten duren 2 uur en vinden op verschillende dagen in de week plaats op onze locatie Eiland 2 in Stevensweert. Het is mogelijk om u aan te melden middels het contactformulier onder vermelding van Mindfulness, er zijn verschillende instroom mogelijkheden.