Gehoorzaamheid is in het dagelijks leven voor zowel een hond als het baasje belangrijk. Tijdens de cursus leert u uw hond commando’s aan die praktisch zijn in het dagelijks leven en die u helpen onveilige situaties voor uw hond te voorkomen. Gehoorzaamheid zegt natuurlijk niet alles over het gedrag, een hond die commando’s opvolgt kan immers nog steeds ongewenst gedrag vertonen. Daarom besteden wij veel aandacht aan het gedrag van uw hond.

De cursus gedrag en gehoorzaamheid voor beginners is bedoeld voor mensen die recent een hond (jong en oud) hebben aangeschaft en natuurlijk voor iedereen die actief met de gehoorzaamheid en het gedrag van de hond aan de slag wil gaan. Ook puppy’s mogen na de tweede vaccinatie met 9 weken deelnemen aan deze cursus.

In dit programma van 10 bijeenkomsten nemen wij u op een ontspannen manier mee in het aanleren van de basiscommando’s. Tijdens de lessen staat het gedrag van de honden voorop en bepaald elke hond zijn eigen tempo. Wij besteden dan ook veel aandacht aan de algemene omgang, de sociale vaardigheden van de honden onderling en bewustwording van de baasjes.

De cursus gedrag en gehoorzaamheid voor beginners bestaat uit 9 praktijklessen, hiervan zijn 8 instructielessen van 1 uur en wordt de laatste les het examen afgenomen. Daarnaast mag u deelnemen aan een lezing over het gedrag van een hond, dit helpt u om uw hond nog beter te begrijpen.

De lessen vinden op dinsdagavond plaats op onze overdekte trainingslocatie bij stal Keulen in Stevensweert (sint Annadijk 3). De groepen bestaan uit maximaal 8 deelnemers per trainer.

De kosten voor de cursus bedragen vindt u in het tabblad tarieven. U kunt zich aanmelden via het contactformulier onder vermelding van GGB, er zijn verschillende instroommogelijkheden.