Wanneer het probleem in het gedrag van uw hond van dien aard is dat dit in uw thuissituatie niet opgelost kan worden is er de mogelijkheid om uw hond enige tijd in mijn eigen roedel op te nemen. Ik werk dan samen met mijn eigen roedel aan de gedragsverandering van uw hond en krijgt deze een juist voorbeeld van zijn soortgenoten.

Dagelijks wordt er intensief 1 op 1 met uw hond getraind om zo zijn gedragspatronen te doorbreken en alternatief gedrag aan te leren. Het rehabilitatieproces van uw hond is natuurlijk direct verbonden aan het leerproces van een hond. U moet er dan ook rekening mee houden dat interne rehabilitatie minimaal 2 weken in beslag neemt.

Tijdens het verblijf in mijn roedel draait uw hond mee in mijn gezin als een eigen hond, zo slaapt hij bij mijn eigen honden en wordt hij uitstekend verzorgd.

1 op 1 training
Voordat uw hond terug naar huis komt wordt u uitgenodigd  voor een 1 op 1 training en begeleid ik u in een vernieuwde omgang met de hond. De training is een goede voorbereiding op de terugplaatsing van uw hond in uw gezin en draagt tevens bij aan het vertrouwensherstel tussen u en uw hond.

Coachingsplan
Wanneer uw hond zover is dat hij terug naar huis kan, kom ik hem persoonlijk bij thuisbrengen. U krijgt dan van mij een compleet en logisch opgebouwd coachingsplan en u krijgt nogmaals een training in de vernieuwde omgang met uw hond.

e-coaching
Bij het terugplaatsen van de hond stopt het proces voor mij echter niet, ik hecht namelijk erg veel waarde aan de nazorg en wil voorkomen dat uw hond terugvult in het oude gedrag!
Ik bied u daarom de mogelijkheid om gebruik te maken van e-coaching en spreken we vaste contactmomenten af om de vooruitgang in de gaten te houden en al uw vragen te beantwoorden. 

Evaluatiebezoek
Twee weken nadat de hond weer thuis is vindt er een evaluatiebezoek plaats bij u thuis om de vooruitgang van de hond samen met u te bespreken.